Πού αγωνίζεται τις περισσότερες φορές η Εθνική Μπάσκετ; Στο κλειστό του Ηρακλείου της Κρήτης. Πού σχεδιάζει να παίζει η Εθνική Ποδοσφαίρου; Ναι, το βρήκατε. Φυσικά στο Ηράκλειο. Ενα νησί ετοιμάζεται να γίνει έδρα!
Χθες έγινε επιθεώρηση στο Παγκρήτιο και κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το σπίτι της ομάδας στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οπότε, μπορεί κάποιος να πει ότι ένα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα θα αξιοποιηθεί, σε πλήρη αντίθεση με άλλα που σκουριάζουν χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ή μέριμνα. Το αξιομνημόνευτο ποιο είναι, λέτε; Η εθνική ομάδα θυμίζει πλέον περιοδεύοντα θίασο και γι» αυτό η ευθύνη βαραίνει τους παράγοντες της Ομοσπονδίας.
Αποφασίστηκε το διαζύγιο με το Γεώργιος Καραϊσκάκης, δηλαδή το καλύτερο γήπεδο της χώρας, πήγαν στην Τούμπα και ουδέποτε δόθηκε ματς, μετέβησαν αργότερα στο ΟΑΚΑ χωρίς θαυμαστά αποτελέσματα και τώρα ετοιμάζονται για ταξίδι στην Κρήτη. Το ακόμη καλύτερο; Από το ένα στάδιο πάνε στο άλλο! Γιατί οι διεθνείς δεν επιθυμούν να αγωνίζονται και να μεσολαβούν κουλουάρ από τις εξέδρες μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι αρμόδιοι, εγκλωβισμένοι στις εμμονές τους για ρήξη με το παρελθόν, τους οδηγούν ξανά σε ένα τέτοιο σκηνικό. Δεν είναι απίθανοι στις εμπνεύσεις και τις επιλογές τους;
Πάντως, πέρα από τα ανωτέρω, χρειάζεται να ειπωθεί πως στην Κρήτη με τη φανέλα της Εθνικής θα αγωνιστεί και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Είναι ελεύθερος να το πράξει, με δεδομένο ότι με βάση το σκεπτικό του ανεξάρτητου δικαιοδοτικού οργάνου της Player»s Status Committee της FIFA που έκρινε την υπόθεσή του, «τα αιτήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ποδοσφαιριστή Βλαχοδήμου γίνονται αποδεκτά και ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Ελλάδας από την ανακοίνωση της απόφασης».
Αρα, κώλυμα δεν υφίσταται, ο παίκτης έκανε το αυτονόητο να διαλέξει αθλητική υπηκοότητα ελληνική και όχι γερμανική, γιατί εκεί ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα αγωνιζόταν. Τώρα, έτοιμος για νέες πτήσεις, ξεπροβάλλει ως φαβορί για τη φανέλα του βασικού αφήνοντας πίσω τούς Μπάρκα και Πασχαλάκη. Αν και η τριπλέτα των «άσων» της Εθνικής δείχνει πλήρης και εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα.
Για τα υπόλοιπα χρειάζεται κάποιος να κρατά μικρό καλάθι. Γιατί οι παλινωδίες παραείναι πολλές, ο προγραμματισμός ελάχιστος και όλοι κοιτούν το πώς θα εξυπηρετήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Αλλά η έδρα της Εθνικής μοιάζει με κάτι σπουδαιότερο – δεν επιτρέπεται αυτό που συμβαίνει και στο κάτω κάτω δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, οι κατ» εξοχήν πρωταγωνιστές.