Χυλοπίτες φούρνου με σύγκλινο και κατίκι
Ενα απλό φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι!
Yλικά (για 6 μερίδες)
500 γρ. χυλοπίτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
250-300 γρ. σύγκλινο, σε κυβάκια
200 γρ. κατίκι Δομοκού
2 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. ξερό
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος
Εκτέλεση
Βράζουμε της χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει, χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
Προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στις χυλοπίτες. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο

