Μπορεί να παρασημοφορήθηκε από FIFA, UEFA και να είναι υποψήφιος πλέον και για τη «Χρυσή Μπάλα», όμως ο ταπεινός Λούκα Μόντριτς δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του στα προγνωστικά για το βραβείο που θα απονεμηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Κατονόμασε ως φαβορί τον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ εκθείασε δύο ακόμη παγκόσμιους πρωταθλητές με τη Γαλλία, τους Ραφαέλ Βαράν και Κίλιαν Μπαπέ.

«Ο Βαράν είχε μια φανταστική σεζόν. Ο Μπαπέ είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, μια μεγάλη υπόσχεση για το μέλλον, αλλά έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του σε υψηλό επίπεδο. Είναι πραγματικά ξεχωριστός. Και φυσικά, θα ήθελα να αναφέρω τον Γκριεζμάν, ο οποίος είναι υποψήφιος κι έχει το προβάδισμα έναντι όλων για όλα όσα πέτυχε αυτή τη χρονιά», είπε ο Μόντριτς στις δηλώσεις του, που αναδημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα L’Equipe.

Ερωτηθείς για τον εαυτό του ο Μόντριτς (που ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ 2018 με την Κροατία και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης) ανέφερε: «Δεν μου αρέσει να μιλάω με αυτόν τον τρόπο και να φωνάζω: Ναι, εγώ είμαι αυτός που αξίζει τη Χρυσή Μπάλα. Το σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι στο γήπεδο και να αγωνίζομαι. Το 2018 ήταν χωρίς αμφιβολία το καλύτερο της καριέρας μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κροάτης άσος.