Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα
Αντί για βούτυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη.
Υλικά για 5 μερίδες
100 γρ. βούτυρο
4 φύλλα κρούστας
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα, φρέσκο
1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι)
κανέλα για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο.
Απλώνουμε τα φύλλα σουρωμένα, με πτυχές, σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε ομοιόμορφα με το λιωμένο βούτυρο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, τα γάλατα και τους σπόρους της βανίλιας.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.
Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
