Κολοκυθόπιτα
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα με κάποιο λευκό τυρί, όπως μυζήθρα, φέτα ή ανθότυρο.
Υλικά για 4 μερίδες
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
τριμμένη φρυγανιά και γραβιέρα για την κρούστα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι. Τα πιέζουμε με κάτι βαρύ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3: Άντεξαν και πήραν σπουδαίο διπλό οι «κανονιέρηδες»
- Ο Κάιλ Γκάι εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό
- Διάστημα: Zωή στον εξωπλανήτη «K2-18 b»; – Ανιχνεύθηκε αέριο που παράγουν μόνο ζωντανοί οργανισμοί
- Νίκος Ανδρουλάκης: Tι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών;
- Η ακρίβεια θεριεύει και η αγοραστική δύναμη μειώνεται – Πώς απαντά η κυβέρνηση
- Χανιά – Καλαμάτα 2-0: Οι Κρητικοί νίκησαν και συνεχίζουν να ελπίζουν