Αρνάκι με καπνιστή πάπρικα
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνάκι με αρωματικό ρύζι ατμού, το οποίο έχετε περιχύσει με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Υλικά για 10 μερίδες
2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αρνάκι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ρίξτε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και ψήστε τα για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
- Αγρότες: Όχι στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι αποφάσισαν στο συντονιστικό
- Παρτιζάν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Τζόουνς
- Γρίπη: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Βρετανία μετά από ρεκόρ νοσηλειών – Καμπανάκι επιστημόνων
- Φοινικούντα: «Από το 2024 ήταν στημένο το σχέδιο της δολοφονίας» – Αποκαλύψεις από την ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
- Γιατί ο Ολλανδός David Vunk θα τρώει και θα πίνει μαργαρίτα την Κυριακή στα Εξάρχεια;