Κρήτη: Δεν έχουν λάβει το επίδομα για τη φωτιά οι φοιτητές – Τι απαντά η Πρυτανεία
Εντός των επόμενων ωρών θα καταβληθεί η οικονομική βοήθεια από την τοπική κοινωνία
Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι πυρόπληκτοι φοιτητές δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα που τους αντιστοιχεί.
Οι φοιτητές που διέμεναν στην εστία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα καθώς πολλοί αυτούς είναι στην κυριολεξία άστεγοι και αναγκάζονται να μοιράζονται δωμάτια ξενοδοχείο στην πόλη.
Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να δώσει το ποσό των 184.000 ευρώ, δύο χιλιάδες ανά φοιτητή, ωστόσο τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί γιατί δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση.
Ο πρύτανης της σχολής μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι μέσα στην ημέρα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των νεαρών τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων στο ΑΕΙ.
Όσον αφορά την βοήθεια από το υπουργείο είναι άγνωστο πότε θα καταβληθεί
- Νέα «σενάρια» για μεταγραφικό κόλπο της Λίβερπουλ
- Στη ζωή τρως χαστούκια, το θέμα είναι να σηκωθείς: Η Μελίνα Κανά για τη μουσική, τις δυσκολίες και την επιστροφή
- Καταγγελία στην Ολομέλεια για Βορίδη – Εγγραφο του Βάρρα από το 2020 δείχνει πως γνώριζε την εκτόξευση του εθνικού αποθέματος
- Γιατί ο Τζόκοβιτς «έδωσε» τον Τσιτσιπά: «Μου είπε θα το τακτοποιήσει, αλλά…»
- Ιωάννινα: 29χρονος παρίστανε τον μοναχό και ζητούσε χρήματα από πιστούς – Είχε και εξοπλισμό αστυνομικού
- Τροχαία: Υπό την επήρεια αλκοόλ εντοπίστηκαν 252 οδηγοί στην Αττική – 8 συλλήψεις



