Κλικ στα «φαντάσματα» του Προσφυγικού
Φωτογραφική έκθεση επιδιώκει να συμβάλει σε μια βαθύτερη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, που έχει ως καθημερινό αποτέλεσμα τον θάνατο ή την ομηρεία χιλιάδων ανθρώπων
Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι ζούμε, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα μας έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση «αναισθητοποιημένης κανονικότητας», έχει ενταχθεί τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που εν τέλει δεν προκαλεί αίσθηση, οι εικόνες αρχίζουν και τελειώνουν στην απεικόνιση των συμπτωμάτων.
Είναι λοιπόν θετικό που εδώ και αρκετό καιρό το φαινόμενο έχει ανοίξει ευρεία συζήτηση στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, πλαίσιο στο οποίο τρεις φορείς για τη φωτογραφία και τις οπτικές τέχνες συμμετέχουν με τη διοργάνωση της έκθεσης «You refuse to understand / you don’t say anything / watching me die» (Αρνείσαι να καταλάβεις / δεν λες τίποτε / ενώ με βλέπεις να πεθαίνω) στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ της οδού Αναξαγόρα 3 στην Αθήνα. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 30 Σεπτεμβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου.
Φορείς είναι οι Athens Photo Festival, MedPhoto Festival και Thessaloniki PhotoBiennale 2018 και στην έκθεση συμμετέχουν ορισμένοι διεθνούς κύρους κορυφαίοι καλλιτέχνες.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο




