Μανιταρόσουπα
Μπορείτε να τη σερβίρετε με πιτούλες, στις οποίες έχετε ρίξει ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και τις έχετε ψήσει σε προθερμασμένο φούρνο για 8 περίπου λεπτά.
Υλικά για 10 άτομα
1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
50 ml λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
Ρίξτε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό του λάιμ.
Αφήστε να πάρει μία βράση και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ρωσία: Ως «ανεπιθύμητο οργανισμό» ταξινόμησε την Deutsche Welle η εισαγγελία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ποιοι κινδυνεύουν από τη σούπερ γρίπη
- Γάζα: Ποιοι προσπαθούν να πλουτίσουν από την ανοικοδόμηση – Τα σχέδια Τραμπ και Κούσνερ
- Το φαινόμενο του «shrinkflation» και η ταχύτατη άνοδος των ιδιωτικής ετικέτας προϊόντων στα σούπερ μάρκετ
- Οι ενεργειακές προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης των data centers
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
