Μπιφτέκια πικάντικα
Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά μας στην ψησταριά, πρέπει η σχάρα να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουμε μια συρμάτινη βούρτσα για να την περνάμε κάθε φορά που είναι να ψήσουμε
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10′ Αναμονή: 1 ώρα
Για τα μπιφτέκια
600γραμμ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1 ντομάτα, τριμμένη
2ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 κ. σ. κύμινο, τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
6 κ. σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ
200 γραμμ. γιαούρτι • 100 γραμμ. τυρί κατίκι • 2 σκελίδες σκόρδου • χυμός από 1 λεμόνι • 1 κ.γ. πιπέρι, κόκκινο • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μπιφτέκια: Σε φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια. Αφήνουμε τον κιμά για 1 ώρα σκεπασμένον στο ψυγείο, να ενωθούν τα αρώματα. Πλάθουμε μπιφτέκια χοντρά και μακρουλά, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στην ψησταριά για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ντιπ: Ενώνουμε όλα τα υλικά στο multi και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
Tip
Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά μας στην ψησταριά, πρέπει η σχάρα να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουμε μια συρμάτινη βούρτσα για να την περνάμε κάθε φορά που είναι να ψήσουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας

