Κρεµµυδόψωµο
Σερβίρεται για ορεκτικό, αντικαθιστά µια πίτσα
Υλικά
(για 4-5 άτοµα)
Για τη ζύµη
300 γρ. αλεύρι, µαλακό
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 ml γάλα
30 γρ. µαγιά, νωπή
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέµιση
2 ξερά κρεµµύδια, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο φρέσκο θυµάρι
Εκτέλεση
1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Σε κατσαρολάκι µε µεταλλικό χερούλι ρίχνουµε το λάδι της γέµισης και τα κρεµµύδια και τα σοτάρουµε µέχρι να πάρουν χρώµα. Αλατίζουµε και αρωµατίζουµε µε το θυµάρι. Σκεπάζουµε το κατσαρολάκι µε ένα κοµµάτι λαδόκολλας και το βάζουµε στον φούρνο για 20 λεπτά.Το βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε.
2. Εν τω µεταξύ, ετοιµάζουµε τη ζύµη ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε µεγάλο µπολ. Πλάθουµε σε µπάλα, καλύπτουµε µε µεµβράνη κουζίνας και αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
3. Σε αλευρωµένη επιφάνεια ανοίγουµε τη ζύµη µε τον πλάστη φτιάχνοντας ένα τετράγωνο χοντρό φύλλο, πάχους ενός δαχτύλου. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για µισή ώρα ακόµη.
4. Τσιµπάµε λίγο τις άκρες να σχηµατίσουν ένα «καγκελάκι». Καλύπτουµε την επιφάνεια του ψωµιού µε τα κρεµµύδια και ψήνουµε στον φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Το ζυµάρι πρέπει να είναι τραγανό απέξω και αφράτο µέσα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Σοκ και δέος στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που στηρίζει τη Γάζα με drones και βία
- Φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Δένδιας – Κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της «Κυράς της Ρω»
- «Δεν νομίζω πως η Μακάμπι έχει καμία τύχη στο 5ο ματς»
- Influencers: Σκληρή μάχη για την παγκόσμια πίτα των 21 δισ. ευρώ
- Σλοτ: «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο με Λίβερπουλ, κάθομαι εδώ με το έμβλημα της Φέγενορντ στο στήθος μου»
- Ο CEO που προσέλαβε τη σύζυγο, έκανε Sir τον σκύλο τους και… γκρέμισε μια τράπεζα