
Απειλή Τραμπ για δασμούς σε κινεζικά προϊόντα 500 δισ. δολαρίων
Αυτό το μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 34 δισεκ. δολαρίων. Σε αντίποινα η Κίνα αύξησε τους φόρους σε ίσης αξίας προϊόντα των ΗΠΑ
Την επιβολή επιπλέον δασμών αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας να κλιμακώσει την εμπορική σύγκρουση με την ασιατική χώρα.
«Μιλάμε για ένα τρομερό ποσό» δήλωσε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη για τις εμπορικές ανισορροπίες με την Κίνα στο CNBC, που ηχογραφήθηκε την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα. «Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα 500» είπε.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 34 δισεκ. δολαρίων. Σε αντίποινα η Κίνα αύξησε τους φόρους σε ίσης αξίας προϊόντα των ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβήτησαν τους ανταποδοτικούς δασμούς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τη Δευτέρα, μαζί με εκείνους που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, το Μεξικό και την Τουρκία ως αντίδραση για τους νέους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πτώσης του χρηματιστηρίου σε περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν δασμούς σε μια τόσο μεγάλη ποσότητα προϊόντων, ο Τραμπ είπε πως «αν πέσει, έπεσε. Κοιτάξτε, δεν το κάνω για πολιτικούς λόγους».
Ο Τραμπ θέλει οι κινέζοι ηγέτες να αναλάβουν δράση προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα ύψους 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εμπορικό ισοζύγιο των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα.
Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί, επίσης, την Κίνα ότι εμπλέκεται σε άδικες εμπορικές πρακτικές αναγκάζοντας τους αμερικανούς επενδυτές να παραδίδουν κρίσιμες τεχνολογίες σε κινεζικές εταιρίες.
- Υποψία σκανδάλου στα προγράμματα κατάρτισης – Το έργο στις φυλακές που τροποποιήθηκε και τα κέντρα που αποκλείστηκαν
- Λαϊκές αντιδράσεις στη Βολιβία – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου
- Ο σκανδαλώδης έρωτας των Μάμι Βαν Ντόρεν και Στιβ Κόχραν
- Ζάκυνθος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 22χρονου στο Ναυάγιο – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- «Τσουνάμι» αλλαγών στη Μίλαν: Τέλος ο Αλέγκρι και άλλοι τρεις, υπ’ ατμόν ο Ιμπραΐμοβιτς!





