Tυρόπιτα τηγανιού
Γίνεται ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα αν σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα
Υλικά (για 4 άτομα)
12 φύλλα κρούστας
400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
4 αβγά
8 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
- Στα κάγκελα οι γαλάζιοι βουλευτές για τους αγρότες: Δριμεία κριτική, ζητούν εξηγήσεις και λύσεις
- Καλύβια: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο
- Το μαροκινό καφτάνι στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
- Αυτή είναι η διαδικασία για το συμβόλαιο του Λανουά
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο στα νέα με τα μεγάλα γεγονότα του 21ου αιώνα
