Μουντιάλ 2018 : Στους δρόμους οι Γάλλοι για να πανηγυρίσουν [Εικόνες]
Για την κατάκτηση του Μουντιάλ
Εκατομμύρια οπαδοί της Γαλλίας «μέθυσαν» από χαρά το βράδυ της Κυριακής (15/7), μετά τη νίκη των «μπλε» επί της Κροατίας με 4-2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, από την πρωτεύουσα (Παρίσι) έως τη Μασσαλία και το Μπορντό ήταν απερίγραπτες!
Στο Παρίσι, περίπου 90.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, όπου υπήρχαν χορωδίες από τη Μασσαλία, χιλιάδες σημαίες με τα χρώματα της χώρας που κυμάτιζαν στον αέρα και ο κόσμος να ζητωκραυγάζει.
Η έκρηξη των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών γέμισε τον αέρα, ενώ οι οδηγοί κόρναραν συνέχεια με τα αυτοκίνητά τους και όλοι μαζί γιόρταζαν την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου, μετά από αυτόν του 1998.
Μία εκκωφαντική χορωδία του «Είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε οι πρωταθλητές» ακουγόταν από την Σακρ Κερ στα βόρεια της πόλης έως τη Σορβόννη. Παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν στην Μασσαλία, στη Λιόν, στο Λιλ, στο Μπορντό και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν τις επόμενες ώρες Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία Κονκόρντ, όπου ήδη η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται», ενώ άνθρωποι ιδιωτικής ασφάλειας προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο σε κάποια απόσταση.
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν «πιο ισχυρότερες παρά ποτέ»
- Το Ιράν αποκλείει προσωρινή συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Φόβοι πως το Καρτέλ New Generation Jalisco θα είναι η Λερναία Ύδρα του Μεξικού
- Πέραμα: 26χρονος έχασε τη ζωή του και 29χρονος τραυματίστηκε σε σύγκρουση μηχανών
- Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]
- Τραμπ: 15 πολιτείες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της εμβολιαστικής πολιτικής του

