Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες κεραμικά ελληνιστικής, ελληνορωμαϊκής και βυζαντινής εποχής
Τα αντικείμενα βρίσκονταν σε κρύπτη στο Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας
Εκατοντάδες κεραμικά, που χρονολογούνται από την ελληνορωμαϊκή, την κοπτική και την ισλαμική εποχή, ανακαλύφθηκαν σε μια κρυψώνα –όπου πιθανότατα τα είχαν τοποθετήσει κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου– μέσα σε ένα μουσείο της Αλεξάνδρειας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Οι αρχαιότητες εντοπίστηκαν κατά τύχη, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στον εσωτερικό κήπο του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας.
Κατά πάσα πιθανότητα τις είχαν κρύψει εκεί ο Βρετανός αρχαιολόγος Άλαν Ρόου και οι υπάλληλοι του μουσείου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σημείωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Αϊμάν Ασμάουι. Στόχος τους ήταν προφανώς να προστατεύσουν τα αντικείμενα αυτά από τυχόν λεηλασίες και από τους βομβαρδισμούς.
Η κρύπτη περιέχει κεραμικά διαφόρων εποχών, μεγέθους και μορφής. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και τεφροδόχοι όπου φυλάσσονταν οι στάχτες των νεκρών μετά την αποτέφρωσή τους κατά την ελληνιστική περίοδο. Βρέθηκαν επίσης πολλά πιθάρια, αγγεία και πιάτα της ελληνορωμαϊκής και της βυζαντινής εποχής.
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο


