Τέλος στις συναυλίες στην απονομή των Νόμπελ Ειρήνης
Λόγω έλλειψης πόρων
Η παραδοσιακή συναυλία με την οποία κλείνει η τελετή απονομής των Νόμπελ Ειρήνης, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο, δεν θα δοθεί φέτος λόγω έλλειψης πόρων, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
«Δεν υπάρχει συναυλία στα Νόμπελ Ειρήνης αυτή τη χρονιά» ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Ινστιτούτο Νόμπελ της Νορβηγίας και οι εταιρείες Warner Bros και Gyro.
«Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουμε να αναθεωρήσουμε τη μορφή και το περιεχόμενο της συναυλίας, όμως αντικατοπτρίζει επίσης τις οικονομικές δυσκολίες» που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Dabgladet, ένας από τους λόγους είναι ότι η πολυεθνική αλυσίδα σουπερμάρκετ Rema 1000 αποφάσισε να μην σπονσοράρει πλέον τη συναυλία.
Η πρώτη συναυλία με την ευκαιρία της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης δόθηκε το 1994 στο Όσλο Σπέκτρουμ. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες της ποπ, από τη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι τη Λέιντι Γκάγκα, έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.
- Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους να κάνουν στην άκρη όλους τους ξεπουλημένους
- Στη φυλακή οκτώ μέλη του κυκλώματος με τα λαθραία τσιγάρα, ανάμεσά τους ο «Πούτιν» και ο «Πρόεδρος»
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τι μπορεί να φέρει η αφαίρεση της Ελληνικής Ιθαγένειας
- Τα νέα δηλητηριώδη βέλη του Άδωνη στον Δένδια με φόντο τη μετά-Μητσοτάκη εποχή
- Χαρίτσης κατά κυβέρνησης: Είστε καθεστώς και στα καθεστώτα η διαφθορά και η συγκάλυψη ανθίζουν
- Έρευνα: Η πολύωρη χρήση οθονών στην εφηβεία συνδέεται με προβλήματα ψυχικής υγείας




