Σαρδέλες παντρεμένες
Όσοι τις προτιμούμε καυτερές, προσθέτουμε 1 - 2 πιπερίτσες
Υλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό σαρδέλες (περίπου 44 κομμάτια)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας (σε μπαχαράδικα και σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ)
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. νερό
2 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
Διαδικασία
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες, τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος σε ζευγάρια, τη μία πάνω στην άλλη, και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τους σπόρους μουστάρδας σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βγάλουν το άρωμά τους, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σαρδέλες. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ρίχνουμε ένα-ένα ζευγάρι τις σαρδέλες, το ένα πλάι στο άλλο και τις βράζουμε ξεσκέπαστές για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να δέσει η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε με το κουτάλι, απλώς κουνάμε το τηγάνι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο στα νέα με τα μεγάλα γεγονότα του 21ου αιώνα
- Αγρότες: Σε κλοιό κινητοποιήσεων η χώρα – «Κόκκινος συναγερμός» στην κυβέρνηση
- Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης
- «Σωφρονίστηκε» ο Σαρκοζί: Μιλάει για την «κόλαση» στη φυλακή και… δίνει πολιτικές συμβουλές
- Ουκρανία: Θα παρουσιάσει το σχέδιο των 20 σημείων στις ΗΠΑ στο «κοντινό μέλλον» – Η στάση της Ρωσίας
- LIVE: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός


