Διαβάζοντας «πίσω από τις γραμμές» του Μακεδονικού
Μπορεί να γίνει η περίφημη «Λέγκα του Βορρά»; Κι αν γίνει μπορεί να μετατραπεί σε όχημα πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας;
Θα μπορούσε το Μακεδονικό και η Συμφωνία των Πρεσπών «να γεννήσουν» μία ελληνική «Λέγκα του Βορρά;». Κι αν ναι, ποιος θα γίνει το ανάχωμα σε κάτι τέτοιο, ώστε να μην αποκτήσει η ελληνική Βουλή ένα κόμμα που θα λειτουργήσει διχαστικά όχι μόνο σε επίπεδο εθνικών θεμάτων αλλά και σε επίπεδο Βορρά – Νότου;
Οι προβλέψεις στην πολιτική είναι καλό να αποφεύγονται, ιδιαίτερα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Το κλίμα όμως στη Βόρεια Ελλάδα έχει βαρύνει επικίνδυνα και οι αριθμοί τους οποίους παρουσιάζει ο Νίκος Κοτζιάς περί όσων τάσσονται πλέον υπέρ και κατά της συμφωνίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη – άλλωστε είναι τα ποιοτικά και όχι τα ποσοτικά στοιχεία που κάνουν τη διαφθορά στις έρευνες κοινής γνώμης.
Αυτοί που θα επιθυμούσαν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση που δημιουργείται είναι συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες καταβολές και αφετηρίες.
Άλλοι προτιμούν να μένουν στο παρασκήνιο, άλλοι να ομιλούν δημοσίως. Το ερώτημα με όλους αυτούς είναι αν θα επιχειρήσουν μία τέτοια κίνηση.
Ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν άλλωστε «βαρίδια από το παρελθόν» και «λερωμένη τη φωλιά τους», κάτι που συνυπολογίζουν σοβαρά πριν κάνουν μία τέτοια κίνηση.
Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η δημιουργία ενός τέτοιου σχηματισμού να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την ανάμιξη τρίτων δυνάμεων που θα το εκμεταλλεύονταν ώστε να αποσταθεροποιήσουν πολιτικά την Ελλάδα, σε μία περίοδο που για μία σειρά λόγων η Δύση μοιάζει να θέλει να την αξιοποιήσει στο πλαίσιο στρατηγικών της επιλογών.
Από την άποψη αυτή, η σταθερότητα ανάγεται σε μείζονα προτεραιότητα και αυτό πρέπει όλοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
- ΗΠΑ: «Πολυήμερη αεροπορική άσκηση» στη Μέση Ανατολή την ώρα που κορυφώνονται οι εντάσεις με το Ιράν
- ΠΑΟΚ: Τι είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Τιμισοάρα για την κατάσταση των τραυματιών
- Ρατσιστής ένας στους δύο μεσίτες ακινήτων στη Γαλλία
- Σοκάρει Έλληνας οδηγός την ώρα που περνά από το σημείο της τραγωδίας (vid)
- Η Ουκρανία πρέπει να υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης με την Ρωσία για να ισχύσουν οι εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Ένας 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 46χρονης που αγνοούταν – Φόβοι για κατά συρροή εγκλήματα






