Παγωμένος εσπρέσο με αμύγδαλα, μέλι και λεβάντα
Ό,τι πιο ευχάριστο για μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού
Υλικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. αποξηραμένη μαγειρική λεβάντα
4-8 δόσεις εσπρέσο (ανάλογα με το πόσο δυνατό πίνετε τον καφέ σας)
Εκτέλεση
Ρίξτε τα αμύγδαλα στο φιλτραρισμένο νερό και αφήστε τα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ρίξτε τα αμύγδαλα, τα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα στο μπλέντερ.
Αλέστε 1-2′ στη μέγιστη ταχύτητα.
Σουρώστε το μίγμα.
Προσθέστε τον καφέ.
Ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια.
- Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό – Απείλησαν και με Στρεφέτσα οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πιερία: Η κακοκαιρία Byron άλλαξε χρώμα στον Θερμαϊκό – Εντυπωσιακά πλάνα από drone
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)
- Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν πιστεύει «ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα»
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
