
Κουβέλης: Τα Σκόπια υπαναχώρησαν
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας εξηγεί τι οδήγησε στο ναυάγιο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Συνέχεια στο blame game που εκτυλίσσεται μεταξύ των δύο πλευρών για το διαφαινόμενο ναυάγιο στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δίνει η κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι οι ευθύνες βαραίνουν τα Σκόπια, καθώς υπαναχώρησαν από τα συμφωνηθέντα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η χώρα μας με απόλυτη συνέπεια έθεσε ως προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά ο πρωθυπουργός της γείτονος υπαναχωρεί λόγω και των συσχετισμών που διαμορφώνονται στη χώρα του.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν πρέπει να προδικάζονται οι εξελίξεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν πιέσεις προς τα Σκόπια από τους Ευρωπαίους, και όχι μόνο.
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
