Αβγά με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα
Η γραβιέρα Νάξου θα δώσει στο πιάτο ήπια γεύση
Υλικά (για 2 άτομα)
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για τα σκεύη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο, σε σκόνη
450 γρ. σάλτσα ντομάτας, σπιτική
½ κ.γ. αλάτι
2 αβγά
40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε δύο πυρίμαχα κεραμικά φορμάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σoτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της σάλτσας.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στα φορμάκια, σπάμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ανατροπή στις ασφαλιστικές εισφορές – Τι αλλάζει από το 2026
- Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων σε ΗΠΑ και Μεξικό ενόψει Μουντιάλ
- Νιώθεις ότι το αφεντικό σου σε παρακολουθεί; Ο «Μεγάλος Αδερφός» πίσω από την οθόνη της δουλειάς
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
- Αγρότες: Όχι στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι αποφάσισαν στο συντονιστικό
- Παρτιζάν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Τζόουνς
