Εικόνα σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο (και) την Πέμπτη
Με οριακές απώλειες έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, καταφέρνοντας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων που δέχθηκε ενδοσυνεδριακά
Με οριακές απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν κατάφερε να απορροφήσει πλήρως τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά το στήριγμα που έλαβε από την άνοδο, κυρίως, της Coca Cola.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 817,66 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 35,4 εκατ. μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,60%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΕΕ (+2,29%) και της Motor Oil (+1,55%), ενώ, αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-4,22%) και της ΕΥΔΑΠ (2,21%).
Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (+2,30%) και Πετρελαίου (+1,15%), ενώ, αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τεχνολογίας (-1,84%) και Εμπορίου (-1,76%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (13,8 εκατ. μετοχές) και της Alpha Bank (6,5 εκατ. μετοχές).
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (14,5 εκατ. ευρώ) και της Folli Follie (7,3 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, πτωτικά 62 και 126 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κανάκης +7,22%, Σελόντρα +6,63% και Σέντρικ +6,62%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαθιός -14,67%, Ίλυδα 8,72% και Mermeren -8,72%.
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος








