Σε …μαύρη μαγεία παραπέμπουν ευρήματα σε σπήλαιο του Θέρμου
Κέρινα ομοιώματα με καρφίτσες στο σώμα, καρφιά, λουκέτα, τρίχες, σαπούνια και νύχια είναι μερικά από τα στοιχεία που σόκαραν τον κ. Μπακολίτσα και αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει μαζί με φωτογραφικό υλικό
Αντικείμενα που παραπέμπουν σε …μαύρη μαγεία βρέθηκαν σε σπήλαιο στο Πετροχώρι Θέρμου στην Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με την aixmi-news.gr o σπηλαιολόγος Κωνσταντίνος Μπακολίτσας αποκάλυψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι έχει στα χέρια του ευρήματα που χωρίς καμία αμφιβολία έχουν χρησιμοποιηθεί σε τελετές μαύρης μαγείας.
Τα στοιχεία αφορούν σε κέρινα ομοιώματα με καρφίτσες στο σώμα, καρφιά, λουκέτα, τρίχες, σαπούνια και νύχια και ο κ. Μπακολίτσας αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει μαζί με φωτογραφικό υλικό.
Ο ίδιος έγραψε στην ανάρτησή του: «»Vudu» Cave στο Πετροχώρι (Petroxori)… από την Κλασική Εποχή κι έπειτα έχουν βρεθεί ομοιώματα, κυρίως μολύβδινα (τα συγκεκριμένα είναι κέρινα), που παριστάνουν τα θύματα της βλαπτικής μαγείας. Αυτά τα ομοιώματα (καταπασσαλεύσεις) οι μάγοι είτε τα έδεναν με δεσμά, είτε τα τρυπούσαν με καρφιά (στα δικά μας συμβαίνουν και τα δύο) και στη συνέχεια τα έθαβαν σε τάφους ή τα πετούσαν σε πηγές, ποταμούς ή λίμνες (στην περίπτωσή μας σε σπήλαιο-βάραθρο)…».
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»
- ΠΑΣΟΚ: Συνήγορος του Φραπέ η ΝΔ – Η σιωπή του προστίθεται στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δώρο Χριστουγέννων – Επιδόματα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές




