Στην περιοχή των Ιμίων τουρκικά πλοία για την άσκηση «Efes»
Τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Μπόντρουμ, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες κοντά στα Ίμια με αφορμή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Efes», η οποία ωστόσο δεν θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες αλλά στις 7 Μαΐου, κάτι που προκαλεί προβληματισμό για τους σκοπούς αυτής της συγκέντρωσης πλοίων.
H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου. Πρόκειται για την ετήσια προγραμματισμένη άσκηση «Efes 2018». Πάνω στα τουρκικά πλοία θα βρίσκονται και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.
Τα τουρκικά πλοία συγκεντρώνονται και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Μπόντρουμ, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και δυνάμεις που θα κάνουν αποβατική ενέργεια.
Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων, μετά και την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την κυριότητα των Ιμίων.
- Ο Καστίγιο επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολυμπιακού (vid)
- Γεραπετρίτης: Δεν είναι πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο – Να αναλάβει η ΕΕ τον ηγετικό της ρόλο
- Σαντορίνη: Αγιασμός για την έναρξη υλοποίησης του έργου «Θαλάσσια Πύλη Διαφυγής στο Λιμανάκι της Βλυχάδας»
- Έχω παιδιά: Μαθήματα ψυχραιμίας
- Σε απεργία διαρκείας οι οδηγοί ταξί σε όλη τη χώρα από την Τρίτη 17 Μαρτίου
- O μεγιστάνας Πίτερ Τιλ οργάνωσε συνέδριο για τον Αντίχριστο – Το Βατικανό σταυροκοπιέται


