Έκπτωση 20% στα πρόστιμα για τακτοποίηση αυθαιρέτων
Παράταση έξι μηνών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να τα τακτοποιήσουν
Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα με βάση όσα προβλέπονται από τον νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να πετύχουν έκπτωση 20% στην καταβολή των προστίμων.
Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η παράταση δόθηκε επειδή δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου νόμου.
Εάν η τακτοποίηση γίνει το χρονικό διάστημα από 9 Οκτωβρίου 2018 έως τις 8 Απριλίου 2019, τότε προβλέπεται έκπτωση στην πληρωμή προστίμων κατά 10%. Ιδια έκπτωση (10%) δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες που μαζί με τη δήλωση υπαγωγής υποβάλλουν και μελέτη στατικής επάρκειας.
Το ενιαίο πρόστιμο αυξάνεται κατά 10% αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του νέου νόμου από τις 9 Απριλίου 2019 έως τις 8 Οκτωβρίου 2019.
Επίσης θα υπάρχει αύξηση του προστίμου κατά 20% αν ο ιδιοκτήτης το τακτοποιήσει μετά τις 9 Οκτωβρίου 2019, αλλά και αύξηση κατά 10% αν η αυθαίρετη κατασκευή βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία






