Τα βασανιστήρια του Μεσαίωνα παίρνουν «σάρκα και οστά» στη Μάλτα
Βιβλία, ταινίες, ιστορίες καθηλώνουν με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα βασανιστήρια που συνέβησαν στο Μεσαίωνα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, κρατήθηκαν όμηροι σε φυλακές, βασανίστηκαν και στο τέλος εκτελέστηκαν. Αυτά και άλλα πολλά συνέβαιναν τότε. Μια αληθοφανή απόδοση επιχείρησε να δώσει το τρομακτικό μουσείο των βασανιστηρίων που βρίσκεται στη Μάλτα.
Βιβλία, ταινίες, ιστορίες καθηλώνουν με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα βασανιστήρια που συνέβησαν στο Μεσαίωνα σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, κρατήθηκαν όμηροι σε φυλακές, βασανίστηκαν και στο τέλος εκτελέστηκαν.
Αυτά και άλλα πολλά συνέβαιναν τότε. Μια αληθοφανή απόδοση επιχείρησε να δώσει το τρομακτικό μουσείο των βασανιστηρίων που βρίσκεται στη Μάλτα.
Η Μντίνα ή αλλιώς «Σιωπηλή Πόλη» όπως την αποκαλούν, είναι η πρώην πρωτεύουσα της Μάλτας και το σημείο όπου συναντά κανείς αυτό το ανατριχιαστικό μουσείο.
Μια περιήγηση στα μικρά στενά της περιοχής καταλήγει στις φυλακές. Μέσα στα μπουντρούμια βρίσκονται τοποθετημένα κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, τα οποία έχουν υποβληθεί σε βασανιστήρια.
Ομοιώματα με αίμα στα σώματά τους, σχοινιά τυλιγμένα στο σώμα και το λαιμό τους, ξεσκισμένα ρούχα και βλέμματα πόνου και φόβου είναι το φρικιαστικό θέαμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες.
Τα βασανιστήρια έχουν αντληθεί από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την Αραβοκρατία και τους Ιππότες της Μάλτας. Το στοιχείο που προσδίδει την πιο ανατριχιαστική αίσθηση στο μουσείο και τα εκθέματα είναι το σημείο που επιλέχθηκε, διότι πρόκειται για ένα φυσικό χώρο, στον οποίο στο παρελθόν γίνονταν βασανιστήρια.
in.gr
- Προς αναβολή η απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ
- Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας
- Βεζένκοφ: «Επιλογή του προπονητή ο Μόρις»
- Από τον Ψαλιδοχέρη στο Love Actually: Το Park Your Cinema «βάζει» τα Χριστούγεννα στη μεγάλη οθόνη
- Αυξάνεται το λαθρεμπόριο άγριας ζωής – Ρεκόρ στις κατασχέσεις ζώων και φυτών
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που έθαψε ζωντανό σκυλί




