Ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα, 1-0 τη Λαμία
Το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 1-0 της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του θεσμού. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μασούρας στο 70΄.
Το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 1-0 της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του θεσμού. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μασούρας στο 70΄.
Ο Πανιώνιος ήθελε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει το ρυθμό του και να περιορίσει τη Λαμία. Οι «κυανέρυθροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύτηκαν, μιας και οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους.
Στο πρώτο μέρος, αν και ο Πανιώνιος είχε την κατοχή, η μοναδική καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 28΄, όταν ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Παντελιάδης έβαλε την κόντρα και «έσωσε» την ομάδα του.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό έμεινε το ίδιο, αφού ο Πανιώνιος πίεζε και οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν. Στο 70΄ η πίεση των Νεοσμυρνιωτών απέδωσε καρπούς με ένα εξαίσιο γκολ. Ο Σιώπης «τροφοδότησε» τον Βλάχο κι αυτός με τη μία σέντραρε στον Μασούρα, ο οποίος με πλασέ χωρίς να πέσει η μπάλα κάτω έκανε το 1-0!
Πέντε λεπτά αργότερα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Ακόστα έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Κότνικ. Στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου «έκρυψαν» την μπάλα, αλλά το σουτ του Σαββίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες κάρτες: Σαραμαντάς – Ομο, Μπλάζιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90+2΄ Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46΄ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71΄ Σαββίδης), Ντουρμισάι
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος (36΄ λ.τρ. Καραγιάννης), Τσούκαλος (51΄ Βάντερσον), Ακόστα (80΄ Μπουλούλης), Μπούντνικ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ θα αγοράζουν πετρέλαιο στις διεθνείς τιμές – «Δεν τους χρωστάμε τίποτα» λέει η PDVSA
- Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Μπιλμπάο (5-0) και πέρασε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ
- Το πολιτικό φλερτ Καρυστιανού – Φαραντούρη και η αντίφαση για τις συνεργασίες με το «παλιό» κομματικό σύστημα
- Κρήτη: Στη φυλακή 74χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος, προκάλεσε τροχαίο και απείλησε αστυνομικό
- «Συμφωνία της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ»
- «Γιατί έγινα διπλός κατάσκοπος; Για τα λεφτά» – Ο ολέθριος, λουσμένος στη βότκα, προδότης της CIA Όλντριτς Έιμς στους NYT


