Εντός Ιανουαρίου οι εξελίξεις στο Σκοπιανό
Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας δεν γίνεται σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο πρότασης για την ονομασία από την πλευρά του κ. Νίμιτς, αλλά μόνο στην πρωτοβουλία του για «πιο συγκεκριμένες ενέργειες», ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Οσμάνι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στο Νταβός στις 23 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Όπως φαίνεται οι εξελίξεις «τρέχουν» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει να αντιμετωπίσει τον «βραχνά» του Κοινοβουλίου, τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης, όσο και από τον κυβερνητικό εταίρο του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση φέρει το όνομα «Μακεδονία».
in.gr
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442