Το επικίνδυνο λάθος που κάνουμε με τα σκεύη σε φούρνο μικροκυμάτων
Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο για να ζεστάνετε το φαγητό σας, στο σπίτι ή στη δουλειά;
Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο για να ζεστάνετε το φαγητό σας, στο σπίτι ή στη δουλειά;
Αν αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, τότε τα παρακάτω στοιχεία επιστημόνων θα σας βάλουν σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που ετοιμάζετε το γεύμα σας.
Σύμφωνα με την Λίντσεϊ Μαλόουν, διαιτολόγο και υπεύθυνη διατροφή της Κλινικής του Κλίβελαντ, τα πλαστικά δοχεία θα πρέπει να ελέγχονται σε πρώτη φάση για το αν έχουν την ειδική σήμανση για ασφαλή χρήση σε μικροκύματα. Πρόκειται για το διεθνές σήμα από τον FDA. Αν κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται, τότε δεν είναι ασφαλές ούτε για το φούρνο μικροκυμάτων αλλά ούτε και για το πλυντήριο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.
Επιπρόσθετα, τα πλαστικά δοχεία, απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες κατά τη θέρμανσή τους ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί «λιωμένο» πλαστικό και μέσα στο φαγητό μας.
Για τους λόγους αυτούς, συνιστάται η χρήση κεραμικού ή γυάλινου (ανθεκτικού) σκεύους.
in.gr
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

