Ρεκόρ για πίνακα του Λεζέ, πωλήθηκε 70 εκατ. δολάρια
Νέο ρεκόρ για πίνακα του Φερνάν Λεζέ αποτέλεσαν τα 70 εκατομμύρια δολάρια στα οποία πωλήθηκε η ελαιογραφία "Contraste de formes", σε δημοπρασία που πραγματοποίησε την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη ο οίκος Christie's
Νέο ρεκόρ για πίνακα του Φερνάν Λεζέ αποτέλεσαν τα 70 εκατομμύρια δολάρια στα οποία πωλήθηκε η ελαιογραφία «Contraste de formes», σε δημοπρασία που πραγματοποίησε την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη ο οίκος Christie’s
H ελαιογραφία «Contraste de formes», διαστάσεων 100 x 81 εκατοστών, που φιλοτεχνήθηκε το 1913 από τον ζωγράφο ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Αρζαντάν της Νορμανδίας, εκτιμάτο στα 65 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών.
Το ποσό που προσφέρθηκε για τον συγκεκριμένο πίνακα, διαστάσεων 92 x 73 εκατοστών, αποτελεί σχεδόν το διπλάσιο του προηγουμένου ρεκόρ για τον γάλλο ζωγράφο (1881-1955), δηλαδή 39,2 εκατομμύρια δολάρια για το «Etude pour La femme en bleu» που πωλήθηκε το 2008 από τον οίκο Sotheby’s.
Ένα ακόμη ρεκόρ καταρρίφθηκε χθες, για τον βέλγο σουρεαλιστή Ρενέ Μαγκρίτ, του οποίου ο πίνακας «Η αυτοκρατορία του φωτός» (1949) πωλήθηκε αντί 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πίνακας «La corde sensible» του ίδιου ζωγράφου είχε πωληθεί 14,4 εκατομμύρια στερλίνες σε δημοπρασία του Christie’s στο Λονδίνο, δηλαδή 17,9 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την τότε συναλλαγματική ισοτιμία.
Η τιμή που πωλήθηκε ξεπέρασε τις εκτιμήσεις -από 14 έως 18 εκατομμύρια δολάρια- του οίκου Christie’s.
Άλλο δυνατό σημείο της δημοπρασίας, ο πίνακας «Laboureur dans le champ» του Ολλανδού Βίνσεντ Βαν Γκογκ κατακυρώθηκε αντί 81,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό πώλησής του ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου Κρίστις που υπολόγιζε στα 50 εκατομμύρια δολάρια την τιμή πώλησης αυτού του πίνακα που ο Βαν Γκογκ ζωγράφισε από το παράθυρο του σανατορίου του Σεν Ρεμί όπου διέμενε το 1889.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Betsson: Bullying στον αθλητισμό – ένα πρόβλημα που δύσκολα αναγνωρίζεται
- «Άρρωστος, παράφρων, με εξαιρετικά χαμηλό IQ, κλαίει σαν παιδί»: Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται εκ νέου στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
- ΚΚΕ: Ανεδαφικοί και επικίνδυνοι οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη ότι οι ενεργειακές συμφωνίες θωρακίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
- Απεργία για τα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το Σάββατο
- «Είδαμε να σημαδεύει με το όπλο τα παιδιά» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το γυμνάσιο στου Ρέντη
- Ολυμπιακός: Βγαίνουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

