
Αφιέρωμα στον Τουλούζ Λωτρέκ στο Μουσείο Μπενάκη
Η διεθνής έκθεση αφίσας για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Τουλούζ Λωτρέκ, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2001, βρίσκει το δρόμο της και προς την Αθήνα. Εμπλουτισμένη, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη τον Σεπτέμβριο.
Το 2001 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από το θάνατο του Henri de Toulouse–Lautrec. Με αφορμή την επέτειο αυτή, εκατό κορυφαίοι γραφίστες από όλο τον κόσμο σχεδίασαν από μια αφίσα, τιμώντας τον ίδιο και το έργο του.
Οι αφίσες αυτές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Le Nouveau Salon des Cent, στο Centre Pompidou, στο Παρίσι, το χειμώνα της ίδιας χρονιάς και έκτοτε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και στην Αμερική.
Όπως αναφέρει το culturenow.gr, 16 xρόνια μετά η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα, εμπλουτισμένη με πέντε πρωτότυπες αφίσες του Henri de Toulouse–Lautrec και μια του Pierre Bonnard από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης–Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου και δεκαέξι αφίσες που δημιουργήθηκαν από ισάριθμους Έλληνες δημιουργούς, με τις ίδιες προδιαγραφές της έκθεσης του 2001.
Τέλος, την έκθεση πλαισιώνουν προσωπογραφίες του Toulouse–Lautrec που δημιουργήθηκαν σε sketchbooks από σπουδαστές της Σχολής Βακαλό.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργήσει από 28/09/17 έως 12/11/17.
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00 | Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 22:00
Εισιτήρια: 7 ευρώ, 3,5 ευρώ
Τοποθεσία: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Γκάζι
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
- Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δεν βλέπει «ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Καιρός: Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές
- «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Στο «κόκκινο» η Wall Street, με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- «Δούλα του θανάτου» – Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει μια εκπληκτική, νέα κατεύθυνση στην καριέρα της



