«Imagine» και επίσημα με την υπογραφή της Γιόκο Όνο και του Τζον Λένον
Το τραγούδι Imagine δεν ανήκει πλέον μόνο στον Τζον Λένον, αλλά με απόφαση της Ένωσης Εθνικών Εκδοτών Μουσικής οι στίχοι του τραγουδιού θα φέρουν και την υπογραφή της Γιόκο Όνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το τραγούδι Imagine δεν ανήκει πλέον μόνο στον Τζον Λένον, αλλά με απόφαση της Ένωσης Εθνικών Εκδοτών Μουσικής οι στίχοι του τραγουδιού θα φέρουν και την υπογραφή της Γιόκο Όνο.
Η σχετική ανακοίνωση έγινεαπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Ίσραλαϊτ σε μία τελετή βράβευσης της Ένωσης κατά την οποία το Imagine, απέσπασε το βραβείο Centennial Song.
«Απόψε, αισθάνομαι μία ξεχωριστή τιμή για να διορθώσω μία καταχώρηση 46 χρόνια αργότερα και να αναγνωρίσω την Γιόκο Όνο ως συν-συγγραφέα», δήλωσε ο κ. Ίσραλαϊτ.
Παρούσα στην τελετή ήταν και η 84χρονη Γιόκο. Στην τελετή βραβεύτηκε επίσης ο ράπερ και παραγωγός Φάρελ Γουίλιαμς για τα τραγούδια του.
Ο κ. Ίσραλαϊτ επίσης δήλωσε στο Variety ότι η διαδικασία προσθήκης του ονόματος της Γιόκο Όνο στα δικαιώματα του τραγουδιού βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη του Λένον στο BBC το 1980, στο οποίο λέει ότι η Γιόκο Όνο θα πρέπει να εμφανίζεται ως συν-ιδιοκτήτρια του Imagine. «Το τραγούδι θα έπρεπε να γράφει ότι ανήκει στον Λένον και την Όνο, γιατί πολλά στοιχεία του, όπως η λυρικότητα και οι έννοιές του είναι έμπνευση της Γιόκο», είχε δηλώσει τότε το διάσημο «σκαθάρι».
«Εκείνη την εποχή ήμουν λίγο παραπάνω εγωιστής, λίγο πιο σατράπης και παρέλειψα να αναφέρω τη συνεισφορά της», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τραγούδι κάνει άμεση αναφορά στο βιβλίο της Γιόκο Όνο Grapefruit, που κυκλοφόρησε το 1964.
Το Imagine, πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και είναι μία μπαλάντα που μιλάει για ένα ουτοπικό μέλλον χωρίς θρησκεία, σύνορα ή ιδιοκτησία, αλλά η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά τη δολοφονία του Λένον στο Μανχάταν το 1980.
entertainment.in.gr
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι



