Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εφικτή συμφωνία-πακέτο έως 5 Δεκεμβρίου
Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος. «Είναι φιλόδοξο, αλλά εφικτό» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι όλα θα πρέπει να έχουν μπει στη θέση τους «ταυτόχρονα», δηλαδή η συμφωνία για το χρέος και μια καταρχήν συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.
«Είναι φιλόδοξο, αλλά εφικτό» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ωστόσο ότι όλα θα πρέπει να έχουν μπει στη θέση τους «ταυτόχρονα» έως τις 5 Δεκεμβρίου, δηλαδή η συμφωνία για το χρέος και μια καταρχήν συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τόνισε, όμως, ότι «δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν συμβεί αυτό. Δεν είναι καταστροφή».
Στη συνέχεια ο ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση εντός του 2016. «Δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν σημαντικές πολιτικές συζητήσεις, όπως για παράδειγμα η αγορά εργασίας και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2017-2018».
Εξάλλου, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι αναφορές στην επιστολή Ντάισελμπλουμ για το ασφαλιστικό ερμηνεύτηκαν ως μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. «Πρέπει να ήταν κακή μετάφραση από το google translate από τα ολλανδικά στα ελληνικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιβεβαίωσε ότι η επόμενη αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα θα είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442