Νέα ανασκαφή στο Ακρωτήρι Θήρας
Το πράσινο φως για τη διενέργεια νέας ανασκαφής στο Ακρωτήρι της Θήρας άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Έτσι, μετά τη διακοπή μερικών ετών, η ανασκαφική ομάδα του καθηγητή Χρίστου Ντούμα θα πραγματοποιήσει ανασκαφή στην Οικία των Θρανίων, το κτίριο δίπλα στο οποίο βρέθηκε το 1999 χρυσό ειδώλιο αιγάγρου.
Το πράσινο φως για τη διενέργεια νέας ανασκαφής στο Ακρωτήρι της Θήρας άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Έτσι, όπως γράφει το Έθνος, η ανασκαφική ομάδα του καθηγητή Χρίστου Ντούμα θα πραγματοποιήσει ανασκαφή στην Οικία των Θρανίων, το κτίριο δίπλα στο οποίο βρέθηκε το 1999 χρυσό ειδώλιο αιγάγρου.
Το ζητούμενο των αρχαιολόγων είναι να διερευνήσουν τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου κτιρίου, που υποψιάζονται πως θα πρέπει να ήταν δημόσιο κτίριο.
Στο συμπέρασμα αυτό τους οδηγεί, εκτός από τα ευρήματα, και η αρχιτεκτονική ομοιότητα με το διπλανό κτίριο, που έχει ονομαστεί «Ξεστή 3» και που είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής με δημόσιο χαρακτήρα στο Ακρωτήρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κομόρος: Τουλάχιστον 17 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν στ΄ ανοικτά των νησιών
- Λίβανος: Η στιγμή που πύραυλος του Ισραήλ πέφτει δίπλα σε δημοσιογράφο
- Ακίνητα: Νέα άνοδος στις τιμές διαμερισμάτων – Οι περιοχές [πίνακας]
- Χέγκσεθ: Οι αχάριστοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ευχαριστούν τον Τραμπ – Σήμερα η μεγαλύτερη επίθεση στο Ιράν
- Καταγγελίες για τη λειτουργία της γραμμής 1566 – Όλα καλώς καμωμένα για τον Γεωργιάδη
- Απορρίφθηκε η αναστολή λειτουργίας της Shein στη Γαλλία που επιχείρησε η κυβέρνηση


