Τα ζώα απομακρύνονται από τον διαβόητο «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη
Μεγάλη δύναμη από αστυνομικούς και κτηνιάτρους ξεκίνησε την απομάκρυνση δεκάδων τίγρεων από έναν αμφιλεγόμενο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης που φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση απειλούμενων ζώων.
Μεγάλη δύναμη από αστυνομικούς και κτηνιάτρους ξεκίνησε την απομάκρυνση δεκάδων τίγρεων από έναν αμφιλεγόμενο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης που φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση απειλούμενων ζώων.
Στον «Ναό των Τίγρεων», που βρίσκεται δυτικά της Μπανγκόκ στην επαρχία Καντσαναμπούρι, οι μοναχοί περιφέρουν δεκάδες τίγρεις με λουριά και χρεώνουν τους τουρίστες που τραβούν «σέλφις» με τα ζώα.Επισήμως γνωστός ως Βατ Φα Τα Μπούα Γιανασαμπάνο, ο ναός αυτοδιαφημίζεται ως καταφύγιο για τις απειλούμενες τίγρεις. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε κατηγορηθεί για παράνομη εκτροφή και εμπορία, και σύμφωνα με κάποιους τουρίστες αρκετά ζώα φαίνονται ναρκωμένα.
Η επιχείρηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες είναι η τελευταία κίνηση των αρχών σε μια διαμάχη που χρονολογείται από το 2001, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της μοναστικής κοινότητας το 1994.
«Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας δικαστικό ένταλμα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που είχαμε απλά ζητήσει τη συνεργασία των μοναχών, κάτι που δεν έγινε» είπε στο Reuters ο Άντισορν Νουτσντάμρονγκ, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων.
«Ένας άλλος λόγος που δρούμε τώρα είναι οι διεθνείς πιέσεις για την παράνομη διακίνηση άγριας ζωής» πρόσθεσε.
Δύναμη από περίπου 1.000 άτομα εισέβαλε στο χώρο έπειτα από την έκδοση εντάλματος και απομάκρυνε τις πρώτες 40 από τις συνολικά 137 τίγρεις που ζουν στο ναό, με τα αιλουροειδή να μεταφέρονται ναρκωμένα σε τρία κρατικά καταφύγια.
Στο κατάλυμα ενός μοναχού βρέθηκαν επίσης έξι προστατευόμενα πτηνά της οικογένειας Bucerotidae, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.
Δύναμη 300 ατόμων παρέμεινε τη νύχτα στο ναό και η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα ζώα.
Η Ταϊλάνδη θεωρείται κέντρο του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ελεφαντόδοντου. Εξωτικά πτηνά, θηλαστικά και ερπετά, από τα οποία πολλά είναι απειλούμενα είδη, πωλούνται ανοιχτά σε υπαίθριες αγορές.
Το 2015 η κυβέρνηση εισήγαγε νομοθεσία κατά της κακομεταχείρισης ζώων, ωστόσο ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο νόμος δεν επιβάλλεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
- Από εικοσάρηδες μέχρι θαυμαστές με Πι αποχαιρετούν τον θρύλο Bob Weir στη γενέτειρά του το Σαν Φρανσίσκο




