Με «Tο ημέρωμα της στρίγκλας», μιανέα παραγωγήυποψήφια για το βραβείοBenois de la Danse, εγκαινιάζονται για το 2016, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου (ώρα 17:00), οιζωντανές μεταδόσειςτων παραστάσεων τωνΜπαλέτων ΜπολσόιστηνΑίθουσαBanquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η χορογραφία δημιουργήθηκεαποκλειστικά για τα Μπολσόιαπό τον πολυβραβευμένο γάλλο χορογράφοΖαν-Κριστόφ Μαγιόκαιβασίζεται στην απολαυστική κωμωδία τουΟυίλιαμ Σαίξπηρκαθώς και στη νευρώδη μουσική τουΝτμίτρι Σοστακόβιτς.

Το «Ημέρωμα της στρίγκλας» έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του φημισμένου ρωσικού θεάτρου στις 4 Ιουλίου 2014 και έχει ανέβει μόνο στη Μόσχα και στο Μονακό. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Μαγιό, το διάσημο χορευτικό σύνολο της Μόσχας διευρύνει το άνοιγμά του προς το μοντέρνο ρεπερτόριο, προβάλλοντας ταυτόχρονα την απαράμιλλη τεχνική και το πηγαίο ταλέντο των χορευτών του.

Η ζωντανή μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατροκαι τηνPathéLive–η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016 περιλαμβάνει αντίστοιχα τα μπαλέτα «Σπάρτακος» και «Δον Κιχώτης» (νέα παραγωγή).

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (φοιτητικά) και 15 ευρώ (γενική είσοδος). Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333210 72.82.333
www.megaron.gr

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ