Ηράκλειο: «Χριστουγεννιάτικη» απόβαση 4.500 τουριστών κρουαζιερόπλοιου
«Πλημμύρισε» από τουρίστες το Ηράκλειο ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς στο λιμάνι της πόλης κατέπλευσε στις 8:00 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «MSC FANTASIA» με 4.360 επιβαίνοντες και 1.330 μέλη πληρώματος. Οι τουρίστες καλωσορίστηκαν με κέρασμα γλυκών και τσικουδιάς, άκουσαν τα κρητικά κάλαντα με λύρες και λάουτα, ενώ χορευτές με μινωικά ενδύματα και παραδοσιακές στολές του νησιού χόρεψαν εντυπωσιάζοντάς τους.
«Πλημμύρισε» από τουρίστες το Ηράκλειο ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς στο λιμάνι της πόλης κατέπλευσε στις 8:00 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «MSC FANTASIA» με 4.360 επιβαίνοντες και 1.330 μέλη πληρώματος.
Οι επισκέπτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας «MSC CRUISES» έτυχαν θερμής υποδοχής από τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, που οργάνωσε εκδήλωση για το καλωσόρισμά τους.
Οι ξένοι επισκέπτες έζησαν ανήμερα των Χριστουγέννων την κρητική φιλοξενία με κέρασμα γλυκών και τσικουδιάς, καθώς και παραδοσιακό κρητικό μουσικό πρόγραμμα. Οι τουρίστες άκουσαν τα κρητικά κάλαντα με λύρες και λάουτα, ενώ χορευτές με μινωικά ενδύματα και παραδοσιακές στολές του νησιού χόρεψαν εντυπωσιάζοντάς τους.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του πλοίαρχου του κρουαζιερόπλοιου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών, όπου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές.
Η όλη εκδήλωση υποδοχής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε με στόχο «την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου την προβολή του λιμανιού και της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και του πολιτισμού, της ιστορίας, της κρητικής φιλοξενίας και της ιδιοσυγκρασίας μας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από την κρουαζιέρα».
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έμεινε σήμερα ανοιχτός λόγω της άφιξης τους στην πόλη, και επισκέφθηκαν αξιοθέατα του Ηρακλείου.
Το κρουαζιερόπλοιο με τους 4.360 τουρίστες αποπλέει στις 16:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442