
Πέθανε ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης, Αλέν Τουσέν
Πέθανε ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης Αλέν Τουσέν, σε ηλικία 77 ετών. Ο πιανίστας και συνθέτης απεβίωσε στη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε για να δώσει συναυλία. Ο Τουσέν πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Πέθανε ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης Αλέν Τουσέν, σε ηλικία 77 ετών. Ο πιανίστας και συνθέτης απεβίωσε στη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε για να δώσει συναυλία.
Ο Τουσέν πέθανε από καρδιακή προσβολή. Οι νοσοκόμοι που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά ξανά καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.
Ο Τουσέν υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς παραγωγούς και συνθέτες, υπογράφοντας τη μουσική ή την παραγωγή σε κλασικά τραγούδια όπως τα Working in a Coal Mine και Lady Marmalade.
Ο Τουσέν είχε συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Ααρον Νέβιλ, Λι Ντόρσεϊ, Ρόμπερτ Πάλμερ, Σόλομον Μπερκ.
Το 1998 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα του απένειμε μετάλιο για την προσφορά του.
Από τον κυκλώνα Κατρίνα καταστράφηκε όχι μόνο το σπίτι του, αλλά και το στούντιό του, εξαναγκάζοντας τον να μεταβεί στη Νέα Υόρκη. Οκτώ χρόνια μετά την καταστροφή, ο Τουσέν είχε αποφασίσει να επιστρέψει στη Νέα Ορλεάνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό



