Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ
H Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που εξέφρασαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν ένα από τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθούν 4-10 Ιουλίου και θα κρίνουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τη FIBA.
H Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που εξέφρασαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν ένα από τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθούν 4-10 Ιουλίου και θα κρίνουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τη FIBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ).
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση εκτός της Ελλάδας ενδιαφέρον εξέφρασαν επίσης οι: Τσεχία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία.
Το κόστος της διοργάνωσης αγγίζει τα 1,8 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την ΕΟΚ έχει γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα χρήματα μέσω χορηγιών. Ο
φάκελο υποψηφιότητας πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
Στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχουν εξασφαλίσει θέση 15 χώρες μέσω των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (από το Ευρωμπάσκετ). Οι υπόλοιπες είναι οι Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.
Απομένουν άλλες τρεις χώρες για να συμπληρωθούν οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα τρία Προολυμπιακά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
