Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας

Τσίπρας: Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας

Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα πάει «με τους καλύτερους, τους εντιμότερους, τους αξιότερους».

Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα πάει «με τους καλύτερους, τους εντιμότερους, τους αξιότερους».

Έχω πλέον εμπειρία, είπε μιλώντας στον Σκάι, θα πάω με τους καλύτερους ακόμη κι αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το παλιό. Στις 20 Σεπτεμβρίου τελειώνουμε με το παλιό, ανέφερε.

Απαντώντας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real News τονίζει την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ. Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει ‘ψευτράκο’, ‘πονηρούλη’ και ‘πολιτικό αγύρτη’;

» Πώς είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία.

» Αν είμαι ‘ψευτράκος’, αν είμαι ‘πονηρούλης’, αν είμαι ‘πολιτικός αγύρτης’, αν κατέστρεψα τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει, δεν το θέλει. Το λέει, γιατί έχει ένα στόχο, να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο.

» Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει. Δεν υπάρχει -και το ξέρουνε όλοι- δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Για το άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως δεν της «έκλεισε το μάτι», επανέλαβε όμως ότι παρ’ όλου που δεν φέρει στις πλάτες της την ευθύνη για τα προηγούμενα χρόνια, έχει πολλά βαρίδια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας και πως τα βήματα που έχει να κάνει μπροστά είναι βήματα σίγουρα.

«Δεν βάλαμε το κόμμα πάνω από την πατρίδα»

«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

» Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος, είμαστε πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, και θα έλεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο