Γαλλία: Απαλλάχθηκαν αστυνομικοί για τον θάνατο δύο εφήβων το 2005
Γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε δύο αστυνομικούς που κατηγορούνταν ότι συνέβαλαν στον θάνατο δύο εφήβων στο προάστιο του Παρισιού, Κλισί-σου-μπουά. Ανησυχία εκφράζεται για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η απόφαση στα ταραγμένα προάστια του Παρισιού.
Γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε δύο αστυνομικούς που κατηγορούνταν ότι συνέβαλαν στον θάνατο δύο εφήβων στο προάστιο του Παρισιού, Κλισί-σου-μπουά.
Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία ότι η απόφαση μπορεί να ξυπνήσει μνήμες από τις ταραχές του 2005 και να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα βίαιων ταραχών.
Το δικαστήριο στην πόλη Ρεν αποφάσισε ότι οι αστυνομικοί Σεμπαστιάν Γκελμίν και Στεφανί Κλάιν δεν ήταν υπεύθυνοι για των θάνατο δύο μουσουλμάνων εφήβων. Τον Οκτώβριο του 2005, ο Γκελμίν είχε κυνηγήσει τα δύο αγόρια, τα οποία είχαν μπει σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να πάθουν ηλεκτροπληξία και να πεθάνουν.
Ο Γκελμίν ακούστηκε μάλιστα να λέει στον ασύρματο της αστυνομίας: «Εάν μπουν στις εγκαταστάσεις, το δέρμα τους δεν θα αξίζει ούτε δεκάρα (σ.σ. εννοεί θα πεθάνουν)». Η Κλάιν μία άπειρη αστυνομικός, είχε ακούσει το σχόλιο και δεν είχε αντιδράσει.
Ακολούθησαν τρεις εβδομάδες ταραχών, στη διάρκεια των οποίων οργισμένοι διαδηλωτές έκαψαν χιλιάδες οχήματα, έβαλαν φωτιά σε δημόσια κτίρια, ενώ χιλιάδες άτομα συνελήφθησαν.
Συγγενείς των δύο νεαρών θυμάτων εξέφρασαν την οργή τους μετά την ανακοίνωση της απαλλαγής των δύο αστυνομικών.
«Είναι σοκαριστικό!» είπε βγαίνοντας από το δικαστήριο ο δικηγόρος των δύο οικογενειών, ο Ζαν-Πιερ Μινιάρ. Από την πλευρά του, ο συνήγορος των δύο αστυνομικών, Ντανιέλ Μερσά, τόνισε ότι η αθώωσή τους αντικατοπτρίζει «αυτό που η υπεράσπιση υποστήριζε εξ αρχής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανικές επιθέσεις με 300 drones εναντίον ρωσικού εδάφους
- Νίκολας Μπρέντον: Πέθανε ο ηθοποιός του «Buffy the Vampire Slayer», σε ηλικία 54 χρόνων
- ΗΠΑ: Πιθανή χρήση χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράν – «Δεν θα σας το έλεγα αν το έκανα» λέει ο Τραμπ
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Το στοιχείο που «ξεκλειδώνει» το μακάβριο μυστικό
- Εξαιρετικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open
- Ιράν: Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους πεζοναύτες – Η καταστροφή μεγαλώνει ενώ συμπληρώνονται 3 εβδομάδες πολέμου
- «Σκότωσε» το άγχος μέσα σε 24 λεπτά
- Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442