Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής

10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής

Συμβουλές για την κουζίνα που θα σας εκπλήξουν.

Όλγα Γιαννακοπούλου

1. Αν ξεμείνατε από ζάχαρη
Πολτοποιήστε ένα ψημένο μήλο και λύσατε το πρόβλημα
2. Νούντλς από κολοκυθάκια (zoodles)
Είναι πιο υγιεινά από τα ζυμαρικά και ιδανικά για δίαιτα. Χρησιμοποιείστε έναν παρόμοιο κόφτη και δημιουργείστε νόστιμα πιάτα.
3. Πως δεν θα χυθεί το νερό που έβρασε;
Όσο βράζει το νερό, τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό κρατάει το νερό απ’ το να ξεχειλίσει.
4. Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι
Πλύνετε, στεγνώστε το μαρούλι και χωρίστε το σε μερίδες μέσα σε πλαστικές σακούλες. Φυσήξτε μέσα και κλείστε τις καλά. Θα διαρκέσει περισσότερο και εσείς θα το έχετε ήδη μοιρασμένο κι έτοιμο για σερβίρισμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το μαρούλι είναι στεγνό όταν το βάζετε σε σακουλάκια.
5. Ξυλάκι γιαούρτι
Αγοράστε ένα πακέτο γιαουρτάκια, τοποθετήστε ξυλάκια για παγωτό στις κλειστές συσκευασίες γιαουρτιού και βάλτε τα να παγώσουν. Θα έχετε τα πιο εύκολα, πιο υγιεινά παγωτά ξυλάκια.
6. Πώς να μάθετε εάν ένα αυγό είναι φρέσκο
Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι ακόμα καλά, χρησιμοποιείστε αυτό το εύκολο τέχνασμα! Βάλτε το αυγό στο νερό. Εάν το αυγό βουλιάζει, είναι πολύ φρέσκο. Εάν το ένα άκρο του αυγού επιπλέει ελαφρώς, τότε είναι ακόμα καλό, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει, είναι χαλασμένο και δεν πρέπει να καταναλωθεί.
7. Φρέσκα Βότανα σε παγάκι ελαιόλαδου
Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα χρειαστείτε ξανά βότανα, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ’την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσονται σε λάδι.
8. Κόψτε τροφές με νήμα
Χρησιμοποιήστε άοσμο οδοντικό νήμα για να κόψετε μαλακές τροφές, όπως τα κέικ και τα τυριά.
9. Κατεψυγμένα Σταφύλια
Για να διατηρήσετε το κρασί σας δροσερό, χωρίς χάσει τίποτα από τη γεύση και το άρωμά του, βάλτε στα ποτήρια σταφύλια κατευθείαν απ’ την κατάψυξη. Λευκά σταφύλια για το λευκό κρασί και κόκκινα σταφύλια για το κόκκινο κρασί.
10. Χυμώδη λεμόνια
Πριν κόψετε τα λεμόνια και τα λάιμ, κυλήστε τα στον πάγκο με την παλάμη σας, εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά.

gamos.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο