Το ΥΠΠΟ επιβεβαιώνει το «όχι» του Χατζάκη
Συνέχεια έχει, σήμερα, Τρίτη, το θέμα της παραίτησης του Σωτήρη Χατζάκη: το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας πλήρως τόσο τη συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου όσο και στην άρνηση του τελευταίου να παραιτηθεί.
» Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Πρόσθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα, για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο, την πρώτη σκηνή της χώρας.
» Ο κ. Χατζάκης αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!
» Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αν. καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά


