Ένας φρουρός για κάθε… οντά στο σαράι του Ερντογάν
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί φρουρούν το «σαράι» του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αριθμός που θα αντιστοιχούσε σε έναν φρουρό ανά δωμάτιο. Οι αστυνομικοί προέρχονται από δύο νέες υπηρεσίες της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία του Ερντογάν.
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί φρουρούν το «σαράι» του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αριθμός που θα αντιστοιχούσε σε έναν φρουρό ανά δωμάτιο.
Το τεράστιο κτίριο γνωστό ως «Λευκό Σαράι» φημολογείται ότι έχει 1.150 δωμάτια και ο ίδιος αριθμός αστυνομικών εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο, μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Zaman.
Οι αστυνομικοί προέρχονται από δύο νέες υπηρεσίες της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία του Ερντογάν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το προηγούμενο προεδρικό μέγαρο φρουρούσαν… μόνο 450 αστυνομικοί.
Τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης του παλατιού έχουν προκαλέσει έντονα σχόλια εντός και εκτός Τουρκίας. Το κόστος του προεδρικού μεγάρου αγγίζει τα 615 εκατ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση Κολυδά για τον καιρό – Έρχεται «κανονικός χειμώνας, όπως παλιά»
- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 2-0: Νίκη «ανάσα» οι Μαδρλιένοι αλλά και λευκά μαντήλια κατά Πέρεθ, Βινίσιους! (vid)
- Από ποιους «τρέχει» η Λόρα; – Τι οδήγησε την 16χρονη στη φυγή και οι άκρως προσεκτικές κινήσεις της
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»





