Πέθανε η συγγραφέας του βιβλίου «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας»
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η αυστραλιανή συγγραφέας Κολίν ΜακΚάλαφ, της οποίας το βιβλίο «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη τη δεκαετία του '80, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα.
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η αυστραλιανή συγγραφέας Κολίν ΜακΚάλαφ, της οποίας το βιβλίο «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη τη δεκαετία του ’80 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Η ΜακΚάλαφ έγινε συγγραφέας αφού προηγουμένως είχε εργαστεί για πάνω από μία δεκαετία ως νευροφυσιολόγος στην Αυστραλία, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ και με το συγκεκριμένο βιβλίο της εκτοξεύθηκε αμέσως στην κορυφή της επιτυχίας.
Η σειρά προβλήθηκε στις ΗΠΑ το 1983 και ένα χρόνο μετά ήρθε και στην Ελλάδα.
Η υπόθεσή της αναφερόταν στην ιστορία της οικογένειας Κλίρι που μετανάστευσε από τη Νέα Ζηλανδία στην Αυστραλία, στις αρχές του 1900. Ένας ρομαντικός έρωτας αναπτύσσεται μεταξύ του παπά της περιοχής, τον οποίον υποδυόταν ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλέϊν, και της κόρης της οικογένειας, που υποδυόταν η Ρέιτσελ Γουόρντ.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1977 και για τα δικαιώματα της σειράς η συγγραφέας εισέπραξε το αστρονομικό ποσό του 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων.
Το βιβλίο πούλησε 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Η ΜακΚάλαφ πέθανε σε νοσοκομείο της νήσου Νόρφολκ έπειτα από σειρά προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος HarperCollins Αυστραλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Betsson: Μια ξεχωριστή προσφορά με 220 δώρα* χωρίς κατάθεση + ένα Γύρισμα στον τροχό
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Κοπεγχάγη
- LIVE: Καραμπάγκ – Άγιαξ
- Δικαστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των αρχείων Έπσταϊν — Ξεκινά η δημοσιοποίηση χιλιάδων σελίδων
- Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της
- Τραμπ: Είχε τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για την Ουκρανία



