Ρενέ και Βισκόντι στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Αλέν Ρενέ, Αντρέι Ζουλάφσκι, Ντούσαν Μακαβέγιεφ, Λουκίνο Βισκόντι: Τέσσερις σπουδαίοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Τέσσερις κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο του αφιερώματος από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.
Αλέν Ρενέ, Αντρέι Ζουλάφσκι, Ντούσαν Μακαβέγιεφ, Λουκίνο Βισκόντι: Τέσσερις σπουδαίοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.
Αφορμή το αφιέρωμα «Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙV», το οποίο πραγματοποιείται από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Λιμάνι).
Μέσα από το πρωτοποριακό βλέμμα των δημιουργών τους, οι ταινίες του αφιερώματος εστιάζουν στην ανθρώπινη φύση. Οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν ταινίες – σημεία αναφοράς στο ευρωπαϊκό σινεμά.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες IV» θα προβληθούν τα: Bellissima του Λουκίνο Βισκόντι (1952), Sweet Movie του Ντούσαν Μακαβέγιεφ (1974), Ο θείος μου από την Αμερική του Αλέν Ρενέ (1980) και Μια γυναίκα δαιμονισμένη του Αντρέι Ζουλάφσκι (1981).
Πρόγραμμα προβολών:
Πέμπτη 4/12
18:30 Ο θείος μου από την Αμερική
21:00 Bellissima
Παρασκευή 5/12
18:30 Μια γυναίκα δαιμονισμένη
21:00 Sweet Movie
Σάββατο 6/12
18:30 Bellissima
21:00 Μια γυναίκα δαιμονισμένη
Κυριακή 7/12
18:30 Sweet Movie
21:00 Ο θείος μου από την Αμερική
Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310 508398). Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη). Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επέμβαση καρδιακού μπαϊπάς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς τομή στο στήθος
- Κρήτη: Με αυτή τη φωτογραφία αναζητούν τον 33χρονο αγνοούμενο γιατρό Αλέξη Τσικόπουλο
- Ιαπωνία: Αναστάτωση για εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες λόγω μπλακ άουτ σε σιδηροδρομικό δίκτυο του Τόκιο
- Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο την ΑΕΚ
- Κέιτ Χάντσον: Πώς οι φόβοι της μεταμόρφωσαν την καριέρα της
- Ταξιδιωτική οδηγία – καμπανάκι της Βρετανίας για τουλάχιστον 18 χώρες – Μεταξύ αυτών και η Κύπρος



