Κάηκε το αυτοκίνητό του σε διαδήλωση, αποζημιώθηκε μέσω crowdfunding
Η φωτογραφία ενός πορτοκαλί Peugeot 106, το οποίο πυρπολήθηκε κατά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης. Μία ημέρα αργότερα, ο ιδιοκτήτης του πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι θα αποζημιωθεί χάρη στην αυθόρμητη αλληλεγγύη των χρηστών του Διαδικτύου.
Η φωτογραφία ενός πορτοκαλί Peugeot 106, το οποίο πυρπολήθηκε κατά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης. Μία ημέρα αργότερα, ο ιδιοκτήτης του πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι θα αποζημιωθεί χάρη στην αυθόρμητη αλληλεγγύη των χρηστών του Διαδικτύου.
Η καταστροφή του αυτοκινήτου του Αμπντεσλάμ Γκαραφί, ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα, κινητοποίησε ένα νεαρό από την Αμβέρσα που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τον Μπρούνο Ντιλέν.
Μέσω του δικτυακού τόπου gofundme.com ο Ντιλέν ζήτησε από τους χρήστες να κάνουν δωρεές για να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.000 ευρώ για τον άτυχο ηλεκτρολόγο.
«Ο Γκαραφί είναι ηλεκτρολόγος και χρειάζεται το αυτοκίνητό του για να δουλέψει. Ας φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα ώστε ο Αμπντεσλάμ και η οικογένειά του να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην κοινωνία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια μειονότητα θα καταστρέφει ζωές και θα ωθεί την πόλωση στα άκρα» ανέφερε ο Ντιλέν.
Μέσα σε επτά ώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι και συγκέντρωσαν πάνω από 14.500 ευρώ.
Ο ίδιος ο Γκαραφί αιφνιδιάστηκε με την είδηση. «Δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Άλλωστε, ειλικρινά, ακόμη δεν το πιστεύω», είπε στην εφημερίδα La Derniere Heure.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μανρέσα – Μπανταλόνα 87-77: Ήττα πριν το Game 3 με την ΑΕΚ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι



