Άδεια κυκλοφορίας για αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια
Η Google, η Mercedes-Benz και η Audi είναι οι πρώτες εταιρείες που εξασφάλισαν άδειες κυκλοφορίας για τη δοκιμή αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς στους δρόμους της Καλιφόρνια.
Η Google, η Mercedes-Benz και η Audi είναι οι πρώτες εταιρείες που εξασφάλισαν άδειες κυκλοφορίας για τη δοκιμή αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς στους δρόμους της Καλιφόρνια.
Όπως ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Μεταφορών, η Google έλαβε άδειες για τη δοκιμή 25 τροποποιημένων Lexus SUV, ενώ οι δύο άλλοι κατασκευαστές έλαβαν δύο άδειες έκαστος.
Η άδειες εκδόθηκαν την Τρίτη, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος κανονισμός της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οποίο τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους μόνο με ειδική άδεια.
- Λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν στα Τρίκαλα
- Η Βρετανία ανοίγει το δρόμο στα ρομποτικά αυτοκίνητα
- Δίπλωμα οδήγησης στη Νεβάδα για τα ρομποτικά αυτοκίνητα της Google
- Ρομποτικό αυτοκίνητο πιάνει τα 200 σε πίστα αγώνων
Ο κανονισμός, αναφέρει το Reutertsμ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι οδηγοί που επιβλέπουν τις δοκιμές θα πρέπει να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακτήσουν τον έλεγχο του οχήματος.
Η Audi, η οποία ανήκει στη γερμανική Volskwagen, υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έλαβε άδεια για αυτόνομα αυτοκίνητα -αυτό έγινε το 2012 στην πολιτεία της Νεβάδα.
Η Mercedes, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διδάξει στα οχήματα να κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους από αυτές που εφαρμόζονται στη Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην «Γη της Ελιάς», ο έρωτας οδηγεί σε επικίνδυνες επιλογές – Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια
- Αλλαγή γραμμής στην Premier League για τα σύμβολα Pride μετά από εσωτερικές αντιδράσεις
- myPROPERTY: Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκπτωση ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι και οι 313 προσαχθέντες των επεισοδίων πέριξ του ΑΠΘ
- Box Now Accelerates Expansion with €20M Investment
- Συνέλαβαν 66χρονο στα Άνω Λιόσια με ναρκωτικά, όπλα και πυρομαχικά – Χτύπησε αστυνομικούς κατά τον έλεγχο



