Οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν σε άνθρωπο εμβόλιο κατά του ιού Εμπολα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Εμπολα από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Εμπολα από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας.
Οι μονάδες μολυσματικών νόσων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας συνεργάζονται με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ενώ το ίδιο αναφέρει σε άρθρο της και η εφημερίδα USA Today.
Εν τω μεταξύ, ένας εθελοντής αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται πως μολύνθηκε στη Δυτική Αφρική από τον ιό, πρόκειται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ και να υποβληθεί σε θεραπεία σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Emory της Ατλάντα.
Ο εθελοντής, ο οποίος μολύνθηκε ενώ εργαζόταν ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στη Δυτική Αφρική, θα μεταφερθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε μια ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.
Η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του ασθενούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Μπιάνκα Σενσόρι αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Κάνιε Γουέστ ξεκίνησε πριν το διαζύγιό του με την Κιμ Καρντάσιαν
- Speed debate φοιτητών και επιχειρηματία για την κατοικία – Αγορά, ενοικίαση και τα σοβαρά προβλήματα
- Super League: Εκκίνηση στην 20η αγωνιστική με τρεις αναμετρήσεις
- Women Face Higher AI Job Risk in Tech and Finance
- Αρκάς: Καλό Σαββατοκύριακο
- Ακίνητα: Αυξάνονται οι τιμές, μικραίνουν τα σπίτια – Τι αγοράζει κάποιος με 250.000 ευρώ (γραφήματα)



