Δράση για την άμεση αποκατάσταση ιστορικού μονοπατιού στη Νάξο
Πεζοπορία στο κατεστραμμένο, μετά από διάνοιξη που έκανε στις αρχές Μαΐου ιδιώτης, αρχαίο μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Μαρίνα Δανακού και φτάνει μέχρι την κορυφή του όρους Ζα, διοργανώνουν αύριο, Κυριακή στις 10:00, η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου και η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου.
Πεζοπορία στο κατεστραμμένο, μετά από διάνοιξη που έκανε στις αρχές Μαΐου ιδιώτης, αρχαίο μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Μαρίνα Δανακού και φτάνει μέχρι την κορυφή του όρους Ζα, διοργανώνουν αύριο, Κυριακή στις 10:00, η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου και η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, εκφράζοντας παράλληλα την απαίτηση της άμεσης αποκατάστασής του.
Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται η γνωριμία με το συγκεκριμένο μονοπάτι, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μήνυμα ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των πολιτιστικών μνημείων.
Η προσπάθεια ιδιώτη να μετατρέψει σε δρόμο το ιστορικό μονοπάτι έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στο νησί, με φορείς και κατοίκους να μιλούν για «πολιτιστική καταστροφή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη



